Ивелин Михайлов и полк. Никорай Марков продължават да дават отговори

Горещите теми от живота на хората в Отечеството са в центъра на разговора на всички срещи по градовете на България.

При огромен интерес протичат отворените срещи на полк. Николай Марков и предприемача Ивелин Михайлов с будните граждани на България, като и с българите в чужбина. За по-малко от два месеца се проведоха повече от 25 срещи, които ще продължат до края на предизборната кампания. На 6 юни предстои среща в зала 3 на НДК в София, а кампанията се закрива на 7.06 в Конгресната зала на Двореца на спорта във Варна. 

Горещите теми от живота на хората в Отечеството са в центъра на разговора на всички срещи по градовете на България. В тях полк. Николай Марков и предприемачът Ивелин Михайлов представиха своя образ за бъдещето на България и отговаряха на публиката в препълнените зали. „Величие“ е  единствената партия, на чиито срещи се говори открито и не се оставя въпрос без отговор. Опитът до тук доказва, че българите обичат страната си и не са загубили надежда за достоен живот за себе си и децата си тук, в благословената българска земя.

Ето някои от въпросите, които се поставиха от гражданите и отговорите на полк. Марков, Ивелин Михайлов и кандидати от листите на „Влеличие“.

- Ще работите ли с други политически субекти в ЕП?

Ивелин Михайлов: В ЕП ще има ново разпределение на силите. Имаме много съмишленици, които искат абсолютно същото като нас. В момента в Европа няма високотехнологични производства. Няма технологични центрове, които да направят Европа водеща в бъдещето, а не в настоящето. Ако някой не инвестира в бъдещето, го чака тъжна съдба. Причината е в тази феодализация и в едно успиване. Масовото напускане на млади хора го има вече в европейски държави като Италия и Германия, защото там няма предпоставки тези младежи да бъдат сред себеподобни. В Европа също има управляващи и опозиция. Но там няма хора, които да искат да работят.

Задача на управляващите е да направят така, че ние да бъдем силни, да си отстояваме правата и да се възползваме от предимствата, че сме някъде, а не да търсим недостатъците. Поради тази причина отиването в ЕП е, за да намерим работещите хора и тук да предложим работещите хора.

– Бойко Борисов и Делян Пеевски са просто пионки. Как ще преборите тези, които са зад тях?

Ивелин Михайлов: Всички се преборват по един и същи начин – с организация. Не печелят тези, които са много, а тези, които са организирани. Организация, в която нивото на хората и нивото на сплотеност се вдигат, е нещо, което не може да бъде преборено. Ако имаме организация от 1000 души, които са 100% отдадени съмишленици, ние няма да преборим елита в България. Ще преборим елита в света. Трябва да се събирате всяка седмица. Помните, че по времето на ковид всички места, на които се събираха хората, бяха затворени. Така се втълпяваше, че всеки трябва да мисли само за себе си. Това разединение е пътят към покоряването. Обединението е пътят към свободата. Това е начинът, по който ще ги победим.

полк. Николай Марков: Внимавайте с конспиративните теории. В България най-продаваните вестници са за конспирация. Българинът има някаква страст към конспирацията. Но нещата не стоят така, като се противодейства на организираната престъпност. Там нещата приличат повече на висша математика. Според един принцип човек се превръща в това, срещу което се бори. Казвам ви да не се борите с нищо. В противодействието на ОПГ обикновено се използват тактики и стратегии, които не са добре познати. В България мафията е одържавена. Срещу кого точно ще се борите? Срещу мафията или срещу полицията, която продава наркотици и е част от мафията? Когато се борите срещу държавен орган, вие сте терорист и полицията може да ви отстреля по всяко време, защото кой сте вие, че ще се борите с полицията. Не бива да се залита в неща, които звучат добре за ухото, но не означават нищо.

– Каква трябва да е концесионната такса на златодобива в България?

Ивелин Михайлов: За да се разреши подобно производство, трябва най-напред да видим какви печалби би могъл да носи даден терен, ако се стопанисва по друг начин. Печалбите са преки и косвени. Най-важните печалби за една държава са тя да създаде трайни и устойчиви развития за своето население, което да има желание да расте и да се развива в дадени райони. Колкото по-добре обгрижван е един район, толкова по-малка е възможността да го загубим, и обратно. Златните мини са бич. До с. Чавдар, което е сочено за пример, има изградено хвостохранилище, което да съхранява отпадъка от химикалите, с които стапят скалите, за да добиват злато. Водата от хвостохранилището се попива от почвите и трови всичко. Каква според вас е цената това нещо да го има? Ние можем да изкараме много повече пари от тази планина, ако я експлоатираме по друг начин и е в полза на населението, и да има възобновяеми източници, докато нейното разрушение не ни носи нищо трайно. Аз съм тотално против. Златото не може да ни оправи. Можем да развием отрасли, които да ни носят много повече. За да ги имаме обаче, някой трябва да ги организира. Ако ги организира, той ще бъде харесван от хората. Ако бъде харесван от хората, няма да бъде харесван от управляващите и те ще спрат даденото нещо. Единствено нашите управляващи са склонни да дадат всичките ни ресурси на външни фирми, за да нямат досег с населението. С това обаче населението и държавата се убиват. Те не разбират процеса и е нормално да се страхуват, защото биха били изхвърлени от властта, когато дойде някой, който разбира. Каквато и цена да ни дадат за златните находища, ще е по-малко от това, което бихме изкарали от експлоатирането на дадения терен по друг начин. В близкото бъдеще водите ще станат много по-ценни от златото, а с това хвостохранилище ние отравяме всички води надолу, които са неизчерпаем, възобновяем източник. Така ние си унищожаваме бъдещето, народа и абсолютно всичко. Подписали сме договор – стискаме зъби и го изкарваме. Въпросът е да не подписваме нови договори.

– Как да се спре изхвърлянето на химикали в България?

Ивелин Михайлов: Необходими са две неща. Едното е да има подкрепа на хора, които се борят. Второто е да има дейни граждани на места, с които да спрем това нещо. Имах такъв проблем с „Капитал“ заради незаконните сметища в община Ветрино. Предлагаме на всеки един български гражданин да се обърне към нас, заедно да съберем необходимия доказателствен материал и ние ще съдействаме това нещо да се прекрати. Трябва обаче да има двупосочност. Да има действия от хората на места и те ще срещнат подкрепа и от нас. Няма значение дали сме във властта, или не сме.

    – Какво правим с младежите, които си търсят работа по специалността в родните си места?

Ивелин Михайлов: Не съм видял човек в България, който да може да върши работа и да не е нает. Има страшна липса на кадри. Често хората казват, че искат да работят по специалността си. Аз съм завършил икономика. Това, което научих в университета, направи така, че фалирах с първия си бизнес. Трябваше след това да чета допълнително, да се самообразовам, да бъда смирен и тогава да продължа напред. Ако има хора, които са квалифицирани и търсят някаква работа, може да се обърнат към нас. Можем да ги изпратим при наши познати, при които да се докажат, и щом се докажат, с правилната препоръка ще могат да си намерят работа по специалността и по родните си места. Ще работим съвместно. Дори да не сме във властта, можем да помогнем с това нещо и можем да помогнем на младите хора на места да станат предприемачи и двигател на местната икономика.

– Каква е причината за ниската раждаемост в България?

Ивелин Михайлов: Основната причина не е липсата на пари. Парите на никого не са гарантирани. Аз съм готов да имам и още 5 деца, защото имам цел в живота и тази цел ще я оставя на децата си. Повечето хора живеят без цел и без смисъл. Объркана е цялата система да се създаде едно здраво семейство. Първото нещо, което трябва да направим, е да обедним тези, които имат желание да се борят, и да изградим едно здраво ядро. Мъжете трябва да вземат своята роля. През колкото повече трудности е минал един мъж, толкова повече трябва да се гордее, а не да се оплаква.

– Мигрантите?

Ивелин Михайлов: През вековете българският народ е асимилирал други народи като печенегите и куманите. Това става, като засели тези народи във вътрешността на страната и при силната държава има процес на асимилация. Винаги съм се чувствал зле, когато други народности вземат български жени, но е много важно да си зададем въпроса къде са българските мъже. Не можем да очакваме от жените да стоят и да чакат до безкрай. Те имат биологичен часовник. Но в България имаме място за още много хора. Всяка територия има определен брой минимум хора, които трябва да живеят на нея, и ако ние паднем под този минимум, ще ни вземат територията. Можем да видим кой от чужденците иска да стане част от нашата система. Ако спазват нашите правила – те са добре дошли да останат. Ако не ги спазват – могат да отидат където си поискат. Политиците ни управляват чрез малцинствата – хомосексуалисти, футболни агитки, престъпни групи. Много лесно дават гражданство на хора, които са лесно управляеми, но много трудно на хора, които мислят.

– Колко близо сме до войната и каква е вашата стратегия да не влезем в нея?

полк. Николай Марков: Президентът, който има достъп до информация, поиска политиците, които гласуват военни помощи за Украйна, да подпишат декларация, че в случай на война те самите ще воюват. Защо прави това? Не е ли вероятно да допуснем, че в момента тече нещо, което ние не знаем? Това, което президентът може да направи като представител на всички български граждани, не е много. Той може да събере всичко важно в едно изречение и аз мисля, че точно това е изречението. Президентът няма правомощия да спре тези процеси. Кой може да му помогне да спре това, което правят ГЕРБ-СДС и ДПС? Това е наличието на партия, организация или коалиция в парламента, които да имат паритет за спирането на определени видими или невидими процеси. Ние предлагаме нашето присъствие там като гаранция, че по това отношение ние нямаме противоречие нито с „Възраждане“, нито с президента, нито с някои хора от БСП. Ако не направим правилните ходове и не се възползваме от историческото време и възможности, на следващия ден след изборите първата тема ще стане войната. ЕС иска влизане в Украйна с войски. С останалите старци Украйна не може да воюва. Единственият начин да продължи да воюва, е като й се вкарат свежи сили отвън. Президентът на България е загрижен. Ние сме загрижени. Остава да се загрижи обществеността. В момента, в който това се случи, ние можем да пречупим историческото време с общи усилия.

Още въпроси и отговори можете да прочетете ТУК и ТУК.

Записите на всички отворени срещи до този момент може да гледате в YouTube канала на „Свободен глас“.

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД