ОСНОВНИ АКЦЕНТИ ОТ ПРОГРАМАТА НА ПАРТИЯ „ВЕЛИЧИЕ“

Превръщането на България във водещ културен, икономически и политически фактор в региона, Европа и света.

Дългосрочни цели за България:

1. Превръщането на България във водещ културен, икономически и политически фактор в региона, Европа и света.

2. Реализиране на иновативни социални и екологични модели за устойчиво обществено развитие.

3. Качествено повишаване на благосъстоянието и самочувствието на българските граждани като носители на уникална държавно-творческа същност.

4. Възстановяване на традиционните български светини: семейство, култура, образование, наука, историческа памет.

ПРИОРИТЕТИ:

- Защита на свободната инициатива и предприемаческия дух като гаранти за устойчиво икономическо развитие. Възстановяване на търговските коридори и пазари с цел реализиране на икономика с висока добавена стойност. Изравняване статута на българския инвеститор със статута на чуждестранен инвеститор, за да има равен старт и здрава основа за справедлива пазарна икономика. Развитие на социално пазарно стопанство, занаятчийство и възстановяване на задругите.

- Последователна политика за ръст на доходите и покупателната способност на гражданите:

- Свободна пазарна икономика и реална конкуренция в защитена и гарантирана от държавата среда. Конкуренция между търговските субекти с цел постигане на най-доброто съотношение цена-качество за българския потребител. Ефективни данъчни модели, които гарантират ефективност на събирането. Увеличаване на доходите на основата на реални икономически показатели без увеличаване на дълговата тежест.

- Развитие на енергетиката – развитие на нови ядрени мощности за постигане на енергийна независимост през следващите 50 – 100 г. Оптимизиране работата на наличната енергетична инфраструктура и неотложно възстановяване на компрометираните елементи в нея.

- Реформа в образованието: Образование, ориентирано към защита и осъществяване на национална парадигма за следващ принос към човешката цивилизация. Въвеждане на гражданското обучение в началното и основното образование, както и въвеждането на високотехнологични методи за обучение.

- Реформа в здравеопазването, изравняване на статута на държавните и частните болници. Плавно преформулиране на функцията на здравната каса в посока създаване на нова здравно-икономическа архитектура. Нулево доплащане при хоспитализации без увеличение на общия бюджет. Рязко намаляване цените на лекарствата чрез въвеждане на генерици. Внедряване на нова система за доболнична и спешна помощ, съобразена с високите стандарти и добрите практики.

- Приоритет за защита на националните интереси: Изграждане на нова българска дипломатическа школа и релевантна инфраструктура, ориентирани към предизвикателствата за следващите 50 г.

СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА

Цел: Засилване на ролята на държавата за хората в неравностойно положение и въвеждане на социални пакети, насочени към различни социални групи. Обща и специална грижа към уязвимите групи. Дългогодишно и устойчиво семейно планиране.

ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКА

Цел: Въвеждане на специална система от нови образователни стандарти, ориентирани към образование от бъдещето с навлизащата 5-а технологична революция. Наука, интегрирана в новите икономически модели чрез създаване на развойни центрове и лаборатории от ново поколение.

ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

Цел: Замяна на здравната услуга с истинско здравеопазване. Връщане на добрите практики в болничното и доболничното здравеопазване. Въвеждане на превенцията като основна грижа за пациентите. Нова система за икономическо обезпечение на лечението, терапиите и грижите в здравеопазването. Достъпни и качествени здравни грижи за всеки. Прозрачност и контрол на финансирането.

ВЪНШНА ПОЛИТИКА

Цел: Насочена към реализиране и гарантиране на националните интереси в контекста на международната среда за сигурност. Нова дипломатическа визия.

БОРБА С КОРУПЦИЯТА

Цел: Създаване на среда на нетърпимост към лица, заемащи висши ръководни постове, за които има съмнения или приложени санкции по национално или международно законодателство. Реформиране на апарата за противодействие на корупцията. Ефективно включване на гражданското общество в процеса на разобличаване и отстраняване на лица с публична държавна власт, заемащи висши държавни и политически позиции.

ИКОНОМИКА

Цел: Премахване на всички рестрикции от страна на държавата и освобождаване на предприемаческия дух. Включване на държавата като субект за обучение, кредитиране, контрол и развитие на млади предприемачи. Пълна държавна защита към лоялните търговци и нулева толерантност към нелоялните такива.

ФИСКАЛНА ПОЛИТИКА

Цел: Превръщане на европейските фондове в катализатори на устойчиво икономическо развитие. Фискални политики за стабилност.

ЕНЕРГЕТИКА

Цел: Реализиране на енергетика, съобразена с изискванията за по-големи мощности, свързани с въвеждането на изкуствения интелект, квантовите изчислителни мощности и новите технологии.

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД