Ивелин Михайлов и полк. Николай Марков с още отговори на въпроси

Ето някои от въпросите, които се поставиха от гражданите и отговорите на полк. Марков, Ивелин Михайлов и кандидати от листите на „Влеличие“

При огромен интерес протичат отворените срещи на полк. Николай Марков и предприемача Ивелин Михайлов с будните граждани на България, като и с българите в чужбина. За по-малко от два месеца се проведоха повече от 25 срещи, които ще продължат до края на предизборната кампания. На 6 юни предстои среща в зала 3 на НДК в София, а кампанията се закрива на 7.06 в Конгресната зала на Двореца на спорта във Варна. 

Горещите теми от живота на хората в Отечеството са в центъра на разговора на всички срещи по градовете на България. В тях полк. Николай Марков и предприемачът Ивелин Михайлов представиха своя образ за бъдещето на България и отговаряха на публиката в препълнените зали. „Величие“ е  единствената партия, на чиито срещи се говори открито и не се оставя въпрос без отговор. Опитът до тук доказва, че българите обичат страната си и не са загубили надежда за достоен живот за себе си и децата си тук, в благословената българска земя.

Ето някои от въпросите, които се поставиха от гражданите и отговорите на полк. Марков, Ивелин Михайлов и кандидати от листите на „Влеличие“:

– Как ще се оправят нещата?

Полк. Николай Марков: Има ли български турчин, който живее тук и не знае, че ДПС гласува абсолютно всичко, свързано с войната в Украйна? ДПС без колебание ще гласуват и за включването на България в горещата фаза на войната от името на всички български турци. Има ли български турчин, който не съзнава, че това е началото на гражданска война? Турците искат ли да ходят на война техните деца и внуци? Ще гласуват за ДПС, въпреки че не искат. ДПС не ги представлява, ДПС е една бандитска организация, която няма нищо общо с тях. Възродителният процес ще е като детска игра пред това, което ще се случи. Казвам го не за да плаша, а за да помислите. Ако не бъдем единни – спукана ни е работата на всички. Противопоставянето на българи, турци, помаци и всякакви други е изкуствено и то е създадено от престъпници с политическа власт и тоги. Трябва всички да гласуват за спиране на тази катастрофа. Ние сме решени да я спрем категорично и да разчистим това, което трябва да се разчисти. Не по етнически признак.

– Феодализмът?

Ивелин Михайлов: В община Ветрино имаше село, в което кметът от ДПС получаваше 1000 гласа. Последния път получи 260. На хората им е писнало от феодализма. Отиваха усмихнати, твърдяха, че подкрепят ДПС, и накрая – 260 гласа. Има начини за справяне с проблема. Дайте нашия номер и ние ще кажем по какъв начин да го изиграят така, че да кажат, че гласуват за ДПС, и нещата ще се получат. Зависи от желанието.

– Ще има ли структури на „Величие“ в Кърджали?

Ивелин Михайлов: Имаме желание. Нека не ги наричаме структури. Ние не искаме ПП „Величие“ да измества България от първото място. Искаме да помогнем на хората организирано да постигнат в населените места това, което искат. Ние сме подали ръка и ще продължаваме да помагаме, и вече ще търсим хора, с които да обърнем процеса от разруха към вида, в който трябва да бъде. Районът има огромен потенциал. Ако отсечем едно дърво тук, то няма да струва много. Отделно от това то расте бавно. Казвам го като човек, който сади дръвчета. Ако обаче това отсечено дърво стане на сувенирчета, то може да струва 50 000 лева и да даде поминък на хората. Иска се обаче някой да организира хората и каналите за продажба. Тези управляващи в момента не знаят как да организират каналите за продажба. Те знаят как да организират каналите за наркотици и преход за мигранти, защото там има търсене. В държавата трябва да има и хора, които разбират икономиката. България трябва да се съживи от собствено движение на средства, да създава пари, да щади природата и да направим една кръгова икономика, при която да има и средства, и удовлетворение на хората – да живеем в хубава среда, на хубаво място и да има бъдеще и възможност за развитие. Това е нещо, което правим и предлагаме.

– Как ще се преборим с „ориентализацията“ не само в Кърджали, а и в цяла България?

Полк. Николай Марков: Проблемът с настъпването на Ориента в европейските страни е решен. Никъде в Европа не се прожектират и не се дават по телевизията турските сериали освен в България. Тук влязоха във всеки дом. Това е част от промиването на мозъка с тази култура, която не е наша. Аз обичам да ходя в Турция, защото искам да се докосна до турската култура такава, каквато е. Не искам моята България да бъде турцизирана и с турска култура. Искам те да идват тук и да усетят нашата култура. Защо е тази инвазия? Аз лично я виждам като част от стратегическата дълбочина на Давутоглу и ако се вгледате в логиката на този процес, ще видите, че те го следват стриктно. Това, че българите не се усещат, е вече друга тема.

Ориенталските навици много бързо се възприемат тук. Сградата на Съдебната палата във Видин е превърната в бар, всичко е в наргилета и хората се друсат. Кой го прави това? Културата на една нация е най-важното нещо за нейното съществуване. Това е фундаментът на нацията. Тук е моментът да ви кажа нещо уникално, случва се за първи път в България, и то трябва да бъде отразено с ядрено оръжие от наша страна. Започват репетициите на една постановка в Народния театър. Тя се казва „Оръжията и човекът“ и е от Бърнард Шоу. Това е чудовищно нещо. Тя е онова „произведение“, което се гаври с паметта на Българската армия и нейните подвизи по времето на Сръбско-българската война (1885).

Ние ще платим собствената си смърт. Престъпниците от ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ направиха така, че всички да плащаме от джобовете си оръжията за Украйна, ще ни накарат да си платим и за смъртта на нашите деца и внуци. Изобщо не им пука. Съзнавате ли, когато една такава постановка, която буквално взривява българската история и се гаври с нея, да се плаща от бюджета на българската държава. Кой допуска това и защо сега? Призовавам цялата българска общественост да се надигне срещу това нещо.

Тези престъпници трябва да разберат, че тяхната власт приключва. Предлагаме политически дневен ред. Предлагаме законовата страна на нещата, но ако не бъдем разбрани правилно, сме готови и на следващия ход.

– Как избрахте листата си в Кърджали? С каква цел вашите кандидати се борят за влизане в Народното събрание?

Ивелин Михайлов: Търсихме хора, които са готови да се наемат да вършат работа доброволно. Няма друг начин. Хората са лъгани много пъти през годините и не мога да очаквам те да повярват, че съм различен. Затова тръгваме с хора, които ни познават. Това е причината да изберем тези хора. При нас няма война за власт. Първият ни приоритет е да направим така, че законите и правилата да се спазват. Ако успеем да направим това нещо, България ще стане 1000% по-добре. Аз не съм дошъл в Кърджали, за да кажа какво трябва да направят хората, които живеят тук. Аз искам да им помогна. Вторият ни приоритет за Кърджали е да намерим дейните хора тук и да ни кажат посоката за развитие в следващите 100 години.

– Как ще се преборим с фалшификацията на изборите?

Полк. Николай Марков: Участвал съм във всички видове избори и съм наблюдавал всички възможни фалшификации. Меката на фалшификациите е „Информационно обслужване“ АД. Другите манипулации могат да засегнат между 1,5 и 3%.

Проблемът с фалшификациите е номер едно и в САЩ. Такава машина за фалшификация, каквато има в България, няма никъде другаде. Същото е и с мафията. Преди войната пред българската стоеше само украинската. А сега българската остана на върха сама. Мафията в Италия е ограничена до 800 000 млн. годишно, а за нашата 800 000 млн. не се брои дори за добър ден. Представете си деветте тона кокаин, които плаваха в Черно море и никой не разбра къде отидоха. Само за незаконните цигари в България има пазар за 4 млрд. евро. Тази политическа престъпност я няма никъде в света.

Дори да измислите най-гениалната система за гласуване, щом я приложим в България, тя може да бъде пробита. Ако за три дена не я разбият и не я направят най-фалшивата система в света – е на̀. Гледайте банковото дело! Има много банки, но няма банково дело. Заради това от нас се гнусят и от Изток, и от Запад, и отвъд океана. Никой не ни уважава, защото имаме заешки сърца. 180 000 деца избиха. В София за 5 години се появиха 800 блока. Нямаше и един, който да стане детска болница. Не можем да произведем нищо истинско. Исус Христос да дойде да провежда избори в България, ще го заковат на кръста на момента. Ние сме единствените, които имат схема за предотвратяване на изборните измами. Мислим обаче не само за избори, а и за много други работи. Те имат опита. Ние имаме знанието. Предлагам една война между опит и знание. Ще се опитаме да предотвратим това, което са създали, по иновативен начин и мисля, че ще успеем на тези избори. На следващите, които вероятно ще бъдат още тази година, ще бъде съкрушителният удар, в който ще приключим битката завинаги. Първо, защото тези хора не са силни, второ, защото са разобличени, трето, защото нямат правно основание да са там, и четвърто – защото справедливостта изисква да бъде така.

–  Как ще действате като малцинство в парламента?

Полк. Николай Марков: По-опасно би било, ако сме в абсолютно мнозинство. Като малцинство ще действаме по-бързо и по-разумно. С малко и качествени войници мога да постигам огромни резултати. Бройката няма значение. Имат значение качеството на войниците и командирът. Нашата организация винаги е била в малцинство и никой досега не я е победил. Сега искаме да направим това за държавата.

– Накъде тласкат света?

Ивелин Михайлов: Докато имаше комунизъм, капитализмът беше хубав, защото имаше противовес. Когато комунизмът изчезна, капитализмът си върна старото лице и той отново стана див. По времето на комунизма имахме една върхушка, която се облагодетелстваше, и това беше много неприятно. Но целият строй беше насочен към развитието на човека. Тогава управляващите бяха два пъти по-богати от нас. Сега се опитват да направят така, че управляващите да бъдат един милион пъти по-богати от обикновените и да ни отделят на касти. Има три пътя оттук. Първият е да изтървем изкуствения интелект, без да знаем какво ще последва. Втората система е управляващите да решат да съкратят населението. Истината е, че никой не знае на какво се държи глобалното затопляне. Земята е толкова сложна система, че ние я познаваме на 0,1%. Третият вариант е управляващите да са хуманни и да не намалят населението, а чрез различни методи да го кастрират физически и психически, да му дадат базов доход. Тук имаме шанс да направим различна система. Хората мислят, че тези, които управляват света, имат неограничения ресурс да управляват. Истината е, че е много трудно да се контролират огромни територии. Ние имаме право въз основа на решенията, които вземаме днес, да поемем по посока, която да бъде алтернатива на това бъдеще, при което човекът няма роля и стремеж. Ние можем да направим хората проактивни и хората от целия свят, които имат желанието да бъдат свободни, да дойдат тук. Това обаче е въпрос на работа, на правилно изграждане на определени основи, на промяна на система, без да се налага да конфронтираме останалата част на света. В момента нямаме ръководители, които да действат самостоятелно.

– Какво е виждането ви за икономиката в България?

Ивелин Михайлов: Искаме да дадем път на предприемачите. Един от най-големите бичове в икономиката са чуждите инвестиции. Правилната работа с ресурсите може да доведе до просперитет, но когато го прави българин, печалбите ще останат в България. Искаме да направим място в България, което да бъде източноевропейското Сити, в което предприемачите да създават бизнеси спрямо конкурентното предимство на страната. България не може да стане Германия или Чехия. Ние трябва да се допълваме. Можем да правим качествена храна. Никой не е организирал масово производство. Ние имаме най-плодородната почва, най-добрия климат и най-добрите традиционни сортове. Ако го организираме правилно, 1 декар земя може да дава по 5 – 10 хил. евро при ниски разходи. Нека да организираме и минералните извори. Нека направим най-големите санаториуми за платежоспособни хора с бърнаут. Нека инвестираме в образование. Знаем какво трябва да се направи. Сегашните управляващи не могат да направят това, защото са забогатели чрез кражби. Бизнесменът става бизнесмен чрез трудност.

Полк. Николай Марков: Гръбнакът на всяка икономика стъпва върху някакъв икономически модел. Ние искаме да превърнем нашите недостатъци в предимства. Има един икономически модел, според който капитализмът и социализмът са форми, които са функции на просвещението и по никакъв начин не отговарят на традициите на обществата. Ние не можем да копираме изцяло примери, които са съществували или в момента се тестват. Въпросът е с какво да бъде заменено. В момента България може да се възползва от времето и да постави началото на нов икономически модел.

– Как да ви потърсим сметка, ако не изпълните обещанията си?

Ивелин Михайлов: Исторически парк може да съществува само ако я има България. Ако приложим всичко, което сме постигнали в община Ветрино, на национално ниво, това ще бъде ли добро за българите? Ако не го направя, ще мога ли да взема парка със себе си и да избягам някъде? Богатствата на Иво Прокопиев са възникнали чрез приватизации. Той живее в Сингапур. Има ли подтик да оправя България? Единственото, което прави, е да изиграва парите на фондовата борса. А къде са имотите на Бойко Борисов? Освен в Банкя, има къде да живее в Барселона, Дубай и други места. Мислите ли, че го интересува как е България? Всички живеят на хайлайф места. Даниел Лорер е казвал, че е направил голяма жертва, че е дошъл в България, защото тук няма нито един ресторант с поне една звезда „Мишлен“.

Един човек може да го видиш по миналите дела. Гаранция никога не може да се даде. Но гледайте зависимостите. Дали нашата зависимост е, като влезем в политиката, да вземем нещо, или нашите зависимости са свързани със зависимостите на хората и гарантират, че ние ще драпаме в тази посока. Само оттам има изход.

 –  Има ли решение проблемът с нерегламентираните сметища?

Ивелин Михайлов: Справяме се перфектно с този проблем. Започнахме да разделяме различните видове и правим така, че преработваме 98% от боклука в суровина и изкарваме пари от него. Кое ни пречи да стане по-бързо? РИОСВ. Там са хванати от ДПС и всичко, което е в екологична полза, е бавно или не става, а всичко, което е за унищожението на България, минава за секунди. В Девня се горят отпадъците на Европа. Искат да горят отпадъци и до Павликени. Искат на държавно ниво да изземат правото на общините да откажат.

Ние имаме системата да превръщаме отпадъците в пари. Но това изисква работа и организация. Каквото и да направим, ако нямаме подкрепата на държавата, в един момент ще направим една крачка и ще ни преместят три назад.

–  Различията с „Възраждане“?

Ивелин Михайлов: Много ще се радвам „Възраждане“ да направи нещо, което е много добро за България. Нека хората, които им вярват, да ги подкрепят. Винаги в различието се ражда нещо по-добро. И ние искаме да спрем войната, и те искат да спрем войната. Те искат да подобрят България и ние искаме да подобрим България. Какъв е проблемът и двете партии да работят в тази посока?

– Каква да бъде посоката на развитие?

Ивелин Михайлов: Предлагаме всеки регион да си избере посока на развитие. След това напасваме решението на всеки един регион към националния план и подпомагаме развитието на общностите. Хората във всеки един район не трябва да бъдат просто изпълнители. Те трябва да имат творческия момент, да се развиват и да допринасят.

– Корпоративната образованост в България и чужбина?

Ивелин Михайлов: Трябва да изградим структура, съобразена с манталитета. Българите, които са в чужбина, са хора на два свята. Те могат да се свържат с пазарите на другите страни не като подчинени, а като равноправни. Всеки има своето място в един такъв бъдещ модел, основан на конкуренцията на честни правила, в която да израснат и двете страни. Когато няма конкуренция, всичко спира.

– Можем ли да направим закони, по силата на които парите на родни олигарси, задържани в чужбина по закони като „Магнитски“, да могат да се върнат в България?

Полк. Николай Марков: Краткият отговор е „да“. Имаме такава идея, но не можем да я осъществим светкавично бързо, защото не можем да сегментираме един закон до българските граждани. Законът има териториален принцип и не може да действа само за български граждани.

Трябва да действаме библейски – хитри като змии и свободни като гълъби. Можем да го направим – имаме качествата и знанията, мислим по този въпрос, но трябва добре да помислим за последствията. Умният ръководител винаги трябва да вижда последствията, преди да пристъпи към действията.

Ивелин Михайлов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ са направили мрежа от престъпници, които ползват при различни нужди. Във всички областни населени места имат агитки, бойни клубове и престъпници, които са влизали в затвора и нямат проблем да влязат отново. Дори за тях е геройство.

Ние искаме всяка община в България да има собствена преса и работим за изграждането на медии.

Ние сме създали организация, защото организация се бори с организация. Не искаме да нарушаваме закона. Искаме всичко да стане по начин, по който да има бъдеще. Димитър Енчев, който е ръководител на CWP в България, ми изпраща две организирани престъпни групи – една от Варна и една от Бургас, защото в община Ветрино отказваме да изградим ветропаркове. Той им обещава по два милиона плюс 500 000 евро бонус за тази група, която успее да пробие.

– Не би ли трябвало опозиционните партии, които мислят еднакво, да се обединят поне един път предизборно, за да минат бариерата от 4 процента?

Ивелин Михайлов: Пробвахме да се коалираме. Но ние не искахме да се захващаме с политиката изобщо, защото ако един човек се ангажира с нещо, той не може да си свърши другата работа. Искахме и двамата да бъдем на втора линия и да отстъпим местата си на нови хора.

Често сме спрягани за поредния проект на Сорос, но ни няма по медиите. Обиждат ни соросоидите, обиждат ни русофилите и нито едните могат да ни определят, нито другите. Нямаме против останалите партии, искаме да работим по конкретни теми, които са добри за България.

– Шенген постижима цел ли е?

Полк. Николай Марков: Въздушно-капковият Шенген е чисто политически акт на договаряне с ЕК и целта му е да се подпише договор за приемане на 70 000 криминали от цяла Европа. Това означава, че ако го нямаше въздушно-капковия Шенген, те нямаше да имат възможност да вкарат при нас тези мигранти. Това се нарича правно основание.

България е изпълнила всички условия за пълноправно членство в Шенген. Не ни приемат в Шенген заради една порочна схема, която прилага българската политическа престъпност в България. Тя регистрира турски компании в България, които се възползват от Шенген като пространство за свободно движение на товари. Така не българските шофьори се възползват от това, а една мощна индустрия на южната ни граница. Ако бъдем приети, няма нашите шофьори да получат основната привилегия. Напротив – ще се нарушат европейските интереси, ако се пусне Турция да се възползва официално. В момента Турция владее България като област. Тя осъществява контрол върху Министерството на земеделието и горите. Тази сеч е функция на това нещо. Министерството на околната среда и водите също е окупирано в продължение на десетилетия. Цялата политика по унищожаване на България, включително на стратегически отрасли, се осъществява от хора, свързани с ДПС. Компрометирането на ПАВЕЦ „Чаира“ също е тяхно дело. Ако махнем схемата с турските компании, ще ни приемат в Шенген за една минута. Те обаче не искат да го кажат, за да не се конфронтират с Турция заради войната в Украйна. Връщането на националното самочувствие зависи от това кой може да свърши работата, а не от това кого харесваме.

      – Ще бъдете ли пробити?

Ивелин Михайлов: Във всяка една система има нормално текучество на кадри и няма как това нещо да се спре. Ако започнем да мислим параноично, никога няма да дадем възможност на хората да направят собствен избор. А най-доброто нещо за хората е, че можем да им дадем собствен избор. Имаме хора, които са сигурни и които ще свършат определена работа в парламента. Но  залагаме, че 20% от хората ще ни подведат. При изчислението това нещо трябва да се има предвид. Ако не ни продадат – перфектно. Ако ни продадат – имаме резервен вариант. Искаме хората да не се отчайват. Това е естествено прочистване на организацията и бъдещето. Ние винаги трябва да гласуваме доверие на определени хора, но на тези, които не са се доказали трайно, трябва да им даваме по-малки отговорности, за да може щетата да е малка.

– Защо България не се развива бързо?

Ивелин Михайлов: Кои са кадрите, с които да оправим България веднага? Трябва да образоваме хората, да изграждаме кадри и да се развиваме. Конкуренцията трябва да бъде градивна, а не да искаме да унищожим конкуренцията.

Полк. Николай Марков: Правилото е „издигнѝ замък, вдигнѝ знаме, направи армия“. Замък се строи като сложиш камък върху камък. Той е символ на нещо, което трябва да бъде пазено, знамето е вдъхновението, а армията е мотивацията. Няма вдъхновение и войници там, където няма какво да пазят. Затова спазваме този ред. Издигнали сме замък, сложили сме му знаме и направихме мощна армия. Следваме реда от долу нагоре заради мотивацията на всички да бранят нещо. Влизаме в режим на бран.

– Има ли нужда от Народен съд?

Полк. Николай Марков: Има партия, която си представя нещата с Народен съд. Аз не си ги представям така. Шест пъти от Освобождението до сега в България се е сменяла политическата система и при всяка една смяна са изчезвали безследно между 45 и 90 хил. души. Аз не искам това нещо да се случва отново. В тези касапници българи убиват българи. Няма значение дали са мотивирани от север, изток, юг или запад. Ако нещо се случва при нас, трябва да имаме силите да го сложим на масата, да го решим заедно и да продължим напред. Ако не излезем от тази спирала, пак ще се случва същото. Няма спасение, ако застанеш срещу сънародниците си, мотивиран от външни сили.

– Да се дават ли депутати на прокурори?

Полк. Николай Марков: Убеден съм, че ако ги дадем, няма да се случи нищо. Прокурорите са на тяхна страна и са в техните игри.

Отделно от това 30 души в Народното събрание знаят какво се случва. Всички останали са комисионери. Те не познават законодателството, не знаят как функционира Конституцията.

– Трябва ли народните представители да имат неограничен имунитет?

Полк. Николай Марков: Народните представители имат имунитет, но той може да бъде свален от самите народни представители. Той не е абсолютен. Цветелин Кънчев беше депутат, доказа се, че е участвал в престъпление, и беше пратен в затвора. Ако главният прокурор внесе доказателства, уличаващи даден народен представител, парламентът може да му свали имунитета. Проблемът е, че ние нямаме нашия Фалконе.

– Каква заплата трябва да получават депутатите?

Полк. Николай Марков: Ако ме питате, депутатът не трябва да получава заплата. Това е общественополезен труд. Имат си професии и работи, може държавата да обезпечи същите доходи, каквито са имали народните представители, и да ги дава за свършен общественополезен труд. Общественополезната дейност не може да се заплаща. Някои стоят там заради заплатите, които си гласуват. Нашите баби и дядовци гинат, защото не могат да си позволят лекарства, а те вземат по 20 000 лева на месец, като работят 2 дни седмично. Това не е честно. Аз бих работил без заплата в българския парламент. Убеден съм, че при такива правила няма да има народни представители. Ще си останем петима души.

– Как ще решите кадровия проблем?

Ивелин Михайлов: Винаги съм работил с кадри от нулата. Никога не съм вземал външни кадри. Нашите кадри са създадени от работата си в нашата организация. Ние всеки месец издаваме по поне две нови книги, поддържаме тираж винаги. Първата предпоставка е да има откъде да черпят знание. Второто нещо, което правим, е „да хвърляме кадрите си в боя“, за да видим доколко са усвоили даденото нещо. Наистина имаме специалисти на световно ниво.

Имаме голяма програма за преквалификация на хора на възраст около 30-40-50 години.

– На какъв принцип ще работят вашите депутати?

Полк. Николай Марков: Заложили сме принципа на това решенията да се осъществяват на ниските нива – в общините и областите. Хората трябва да се научат да бъдат отговорни, като поемат отговорност за нещата, които искат да се случат при тях. Ако искате да разберете какво иска ГЕРБ – питайте Борисов. Ако искате да разберете какво иска ДПС – попитайте Доган.

Има лица от всички партии, които биха заели правилната позиция въпреки своите лидери. Но този процес трябва да бъде осветен, за да го направят. Щом и статуквото, и съпротивата те мразят, значи си външен играч. А ние искаме точно това.

Още въпроси и отговори можете да прочетете ТУК, ТУК и ТУК

Записите на всички отворени срещи до този момент може да гледате в YouTube канала на „Свободен глас“.

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД