Ивелин Михайлов и полк. Марков отговарят на въпросите на българите

За по-малко от два месеца се проведоха повече от 25 срещи.

При огромен интерес протичат отворените срещи на полк. Николай Марков и предприемача Ивелин Михайлов с будните граждани на България, като и с българите в чужбина. За по-малко от два месеца се проведоха повече от 25 срещи, които ще продължат до края на предизборната кампания. На 6 юни предстои среща в зала 3 на НДК в София, а кампанията се закрива на 7.06 в Конгресната зала на Двореца на спорта във Варна. 

Горещите теми от живота на хората в Отечеството са в центъра на разговора на всички срещи по градовете на България. В тях полк. Николай Марков и предприемачът Ивелин Михайлов представиха своя образ за бъдещето на България и отговаряха на публиката в препълнените зали. „Величие“ е  единствената партия, на чиито срещи се говори открито и не се оставя въпрос без отговор. Опитът до тук доказва, че българите обичат страната си и не са загубили надежда за достоен живот за себе си и децата си тук, в благословената българска земя.

Ето някои от въпросите, които се поставиха от гражданите и отговорите на полк. Марков, Ивелин Михайлов и кандидати от листите на „Влеличие“.

ЕНЕРГЕТИКАТА И ЗЕЛЕНАТА СДЕЛКА

Сред най-често задаваните въпроси беше проблемът с енергетиката и Зелената сделка. Марков и Михайлов се обединиха около идеята, че българската енергийна независимост може да бъде запазена, ако проектът АЕЦ-Белене бъде довършен. Те припомниха, че най-големият вносител на руско ядрено гориво в света е САЩ, и че въпросът в ядрената енергетика е по-скоро политически, отколкото икономически.

Важното е да не се стигне до продажба на двата реактора. Продадем ли ги, всичко е приключено, стана ясно в дискусиите.

Визията на „Величие“ включва и предоговаряне на правилата по осъществяване на Зелената сделка. Според партията, всеки един български гражданин трябва да има правото да монтира слънчеви панели на жилищна или промишлена площ и да бъде задължително включен към мрежата, без участието на посредници. Тя е твърдо против изграждането на мащабни паркове с ветрогенератори и слънчеви панели, които са собственост на олигарси, и които ще продават електроенергия на крайния потребител на цени над пазарната стойност заради необходимостта от изграждане на нова инфраструктура.

ЗАПАЗВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ

Въпросът с бъдещето на българския лев беше сред най-често задаваните.  Българският лев може да бъде запазен само в контекста на спешна програма за освобождаване на предприемачеството в България от оковите на вътрешната експлоатация. За да бъде запазен дългосрочно, е необходимо стимулиране на българските инвеститори, а не само на чуждите, смятат полк. Марков и Ивелин Михайлов.

Ивелин Михайлов посочи, че не е добра идея курсът на лева да бъде фиксиран към златото и среброто, защото, ако продуктивността на българската икономика скочи, то златото и среброто биха се превърнали в спирачка за стойността на валутата. Той посочи, че поради тази причина, левът трябва да бъде свързан към оценител на активите, които има България, за да може всичко, произведено от българската икономика, да бъде обезпечено с тях. Михайлов обясни, че ако България влезе в еврозоната, страната ни няма да може да провежда самостоятелна парична политика. Само запазването на националната ни валута  и валутният борд би ни гарантирало тази самостоятелност.

Приемането на еврото означава да изплащаме солидарно огромни дългове на други страни и загуба на суверенитет.

БЪЛГАРИЯ ИЗВЪН ВОЕННИ КОНФЛИКТИ

ПП „Величие“ ще спре правните възможности за включване на България в гореща фаза на войната. Полк. Марков посочва, че бъдещето на Българската армия трябва да е съобразено с технологиите на днешния ден. Това означава модернизация, благодарение на която се постига по-висока добавена стойност от военно-технически възможностите от миналото.

Партията не си поставя за цел излизането от НАТО с оглед на днешната отбранителна способност на България и днешния демографски профил. Тя не предвижда и въвеждането на задължителна военна наборна служба, веднага с влизането си във властта.

ПАРТИЯ„ВЕЛИЧИЕ“ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Сред най-често задаваните въпроси на срещите беше бъдещето на българското образование. ПП „Величие“ е на мнение, че България трябва да направи пробив в 12 научни направления и да загърби старата образователна система от XIX в. с нова система, която е съобразена с реалностите на днешния ден.

Образованието трябва да има своите възпитателни функции, а децата трябва да имат възможността да се включват в клубове и кръжоци по интереси, за да намерят своето призвание колкото се може по-рано.

Партията вижда бъдещето на висшите учебни заведения в България като средища на науката, в които да се привлекат учени и студенти от цял свят, които да развиват развойна дейност и страната да реши проблема си с недостига на кадри в ключови за националната сигурност направления.

МИХАЙЛОВ, МАРКОВ И ПОЛИТИКАТА

Ивелин Михайлов обясни, че не иска да става политик, защото трябва да работи на терен и да остане "свръзката". Той подчерта, че би искал да избегне "мачкането чрез медиите с лъжовни кампании, насочени към хората, които са се опитвали да променят нещо".

Полковник Марков изтъкна печалната статистика, че всяко второ дете в София взема наркотици, но наркодилърите не се преследват. Преследва се Ивелин Михайлов, който строи Исторически парк. Полковникът припомни, че олигархията и висши политици в настоящата система държат медиите.

В същото време, по думите му, от години на прицел е вестник „Красиво Ветрино“, към който е насочен опит за забрана със закон, защото в него има неудобни за владста истини. "Нещото, което трябва да се смачка, е истината. Те не могат да го забранят докато има „луди“ хора." - успокои полковникът с новината, че местни вестници с истински факти се създават вече в цялата страна с помощта на гражданите. "Ако искаме да се преборим с мафията трябва да я извадим на бял свят", подчерта Марков като припомни, че нито една от новите медии не бива да се използва като бухалка за чиято и да е изгода.

В момента за свои цели медии имат 3 партии – кръгът Прокопиев, Делян Пеевски и Бойко Борисов. Те могат да бъдат неутрализирани чрез алтернативна медийна подкрепа от малки независими медии в мрежова организация. Разпадне ли се веднъж лъжата, симулацията не работи. За целта е нужен и представител в парламента, от където до сега полковникът не е получавал подкрепа, но е подавал ръка на всички - издавал екниги, субсидирал е каузи. Не би дал и стотинка, за да бъде защитен. Държи децата да са защитени. При сегашната обстановка обаче това е трудно постижимо, защото на службите се забранява "да ровят". Той самият определя себе си като "свободен електрон", но за целта е нужен и законодател.

ЕВРОПАРЛАМЕНТЪТ - ПЪЛЕН С ПАРЦАЛЕНИ КУКЛИ

Полковник Марков изтъкна още, че в Европарламента се изпращат хора, които са като парцалени кукли. Стъпвайки там, те забравят, че са българи, и стават европейци. Пет години не чуваме нищо за тях. Само се снимат в празни зали. "Никой не говори с дневния ред на българите като Ивелин Михайлов, на когото искам да дам самочувствие, защото той сякаш няма такова" - заяви полковникът.

Има два типа хора – подчинени на егото и подчинени на общото, допълни Ивелин. По думите му, единственият начин е да се направи организация, която да сдруже хора, за да се смачка личното его в името на общото. Другото важно нещо е да имаме енергийна стратегия – или си оправяме атомната централа, или цялата ни земя ще бъде заета и ще станем като индианците в собствената си държава.

Основното да се върнат хората на село е да се създадат условия да се живее там, и то без субсидии. Като в Община Ветрино.

МЯСТОТО НА МАЕСТРО КАМДЖАЛОВ

Ивелин Михайлов обясни оттеглянето на диригента Йордан Камджалов с трудността на пътя и грубостта на средата в целия този процес:

"Той е живял сред културни хора, свикнал е с перфекционизма, а работата, която почваме да правим, не е перфектна. Тя е мръсна работа и минава през бури. Аз съм му благодарен, че той се отказа в самото начало, а не преди да е станало късно." Сега маестрото подкрепя инициативата като й партнира с обмен на идеи и публика.

ЦЕЛТА Е ВЕКОВНА

Ивелин Михайлов има визия за 100 години напред. Нейната цел е българският народ да стане управляващ, а интересите му – определящи. Негово верую е, че ако една организация е изградена въз основата на ценности, тя е неразрушима. Но ако е въз основата на интереси – тя е лесно уязвима.

"Намираме се в много сложно положение. Ние сме европейска страна, която не е точно европейска и натовска страна, която не е точно натовска. Не можем да планираме стратегически от днес до утре – това няма как да стане.

Борим се за съзнанието на младите хора, но и на по-възрастните, заради скъсаната приемственост. Първо трябва да се възстанови тази верига. В момента нямаме интерес да правим наборна служба. Трябва да се създава здрав дух в здраво тяло и трябва да има национална политика в тази посока."

Михайлов изтъкна ролята на младите хора и отправи покана към тях в развитието на организацията като им посочи възможностите - обучение, лидерство, перспектива и др.

И най-силната мафия е по-слаба от държавата, ако тя работи правилно, обобщи Ивелин Михайлов. С полковника поясниха как може да се спре изкупуването на земята:

"Това, което в момента се прави е, че правят всичко възможно малкият и средният предприемач в България да няма земя. В самите села обаче няма хора. Имат стратегия да сринат селата. Ако има кой да живее в селата, те няма да могат да правят далавери. Трябва да направим селата привлекателни за младите. Българин е този, който е собственик, а не този, който има лична карта."

ВЪЗТОРГ СРЕД БЪЛГАРИТЕ В ЛОНДОН

Българската общност в Лондон посрещна възторжено делегацията от Варна:

За противопоставянето на външните сили трябва да назначим хора със собственическо мислене, заяви предприемачът пред сънародниците ни във Великобритания. Той обясни как селското стопанство може да се възобнови:

"Винаги хората се стремят там, където има пари. Трябва да изкараме хора, които печелят пари на преден план."

ЗА ЗЕМЕДЕЛИЕТО, ВЯРАТА, ДЕЦАТА И НАРКОТИЦИТЕ...

Марков и Михайлов обявиха в Плевен, че биха се коалирали по конкретни въпроси с всяка партия, стига да намерят съгласие и желание за действие внароден интерес.

Те смятат, че трябва да се помогне на хората да почувстват, че живеят в своя държава. Трябват хора с творческо и собственическо мислене, както и земеделци, които произвеждат добавена стойност. Ако има вярващи, които управляват, би било най-добре за народа, подчертаха гостите.

Предупредиха още, че съвременните политици искат да направят децата наркомани, и че ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ се финансират от контрабанда наркоканали.

ТУРИЗМЪТ Е ИЗВЪН МИНИСТЕРСТВОТО

Според Ивелин Михайлов туризмът трябва за започне да действа като обща система, например Родопите могат да се превърнат в най-оживеното и хубаво място за живот - по-хубаво от Швейцария.

Държавата не контролира цените на малката потребителска кошница. В големите вериги повечето стоки са от чужбина. Идеолозите започват реклама в чужбина на истинските храни, които се произвеждат в България. Вместо на кални бани, е добре хората да ходят на хранителен санаториум в природата. Министерството на туризма не желае да подпомага тези процеси, за да не си създава повече работа, разбрали са инициаторите. Те изтъкват още необходимостта от създаването на културен фонд.

СПИРАНЕ ПОТОКА НА ПАРИТЕ

Засегната беше и темата, че сега живеем в административен произвол. Първо трябва да се пречупи гръбнака на организираната престъпност. След това - всичко останало.

Структурата на властта може да се разруши като се прекъснат връзките на снабдяване. Тези хора от някъде се захранват с пари. Свърши ли далаверата, те се разпадат много бързо. Мафията е създала представата, че е неразрушима, коментира се още на срещите.

ПЕНСИОНЕРИТЕ И ДЕЦАТА

Двамата лидери отбелязаха, че най-важното нещо за пенсионерите не са парите, а смисълът на живота. Младите трябва да имат възможност да се върнат в Родината, при семейството си, при земята. Трябват ни хора предприемачи. Ние объркахме обществото. Домашното образование няма да ни спаси. Децата ще се върнат в пошлата среда, датова трябва да бъдем по-активни.

Вероучението трябва да присъства в образованието и самите родители трябва да го предават на децата си. Не бива обаче да става изведнъж, трябва бавен , но устойчив преход към християнските ценности и културата на Православието.

НАЦИОНАЛНОТО САМОСЪЗНАНИЕ

Черният ПР насъсква омраза. Лошото съдържание поражда лошо мислене и мърси душите на хората. Клеветата е едно тежко престъпление, което лежи на съвестта на тези, които са я приели за норма и които мислят, че тя им върши работа.

Когато се бият две велики сили, не може да има победител. Това означава край на света. Всички други са матрьошки. Жалко е за тези, които ще загубят живота си. Ще има нова карта на света, която ще касае следващите 100 години и нов световен договор, обясни полковник Марков на срещите по градовете.

ПРИРОДАТА

Към провеждането на доброволчески акции във връзка с природата призова представителката на ПП "Величие" Красимира Катинчарова: "Нищо няма да се промени, ако си стоим вкъщи. Първото, което можем да направим е да се съберем и да направим нещо за общото доброволно. Резултатите са удивителни и ще ни изненадат!"

ПП "Величие" е включила в програмата си стратегия за управление на сладките води. На път е да се създаде воден лев по аналогия с петродолара. Водата в следващите 100 години ще бъде стратегическа суровина. Необходимо е възстановяването на българските гори, стана ясно на срещите. Тяхното изсичане полк. Марков обяви за най-голямото престъпление н сегашната власт в лицето на ДПС.  Тази „партия“ е завзела земеделието и горите и я управлява кат бащиния.  Но изсичането на горите може да има чудовищни последствия за държавата за столетие напред. 

Ивелин Михайлов и полк. Марков засегнаха още темите за биометричните данни, въведени в България, проблемите на комплекса "Марица Изток", чистотата на въздуха, абсурда на задължителното гласуване, прехода и неговото приключване, истинският враг на България в лицето на днешните политици, пробивът в тайните служби, конституцията, народопсихологията, ролята ни в НАТО, ЕС, бюджетите на общините, концесиите, борбата с мафията, купеният вот и др. Всичко това са живите проблеми на българите, които с широко отворени очи и сърца продължават да се стичат на среща с единствената партия, чиито представители първо действат, а после говорят, като стъпват на направеното от тях.

Още въпроси и отговори можете да прочетете ТУК.

Записите на всички отворени срещи до този момент може да гледате в YouTube канала на „Свободен глас“.

Присъединете се към нашата общност в Telegram ТУК

Споделете с приятелите си

Коментари

Има 0 коментара за статията

Напишете коментар

За да добавяте коментари е необходимо да се впишете в системата
ВХОД